Magasparti Rutinos Luca

Luxatori Ifjonc X Gyimesi Barka

Luca 2008. Június 3.-án született a Magasparti Rutinos kennelben. Akkoriban határoztam el, hogy vásárolok egy olyan szukát, aki későbbiekben esetleg kennelem alapító szukája lehet. Sok tenyésztőnél érdeklődtem és keresgéltem, aztán eljutottam Mármarosi Annához, ahol éppen eladósorban lévő ígéretes kölykök voltak. Az alom anyja Barka nagyon megtetszett. A kölykök közt pedig volt egy jó arányokkal rendelkező kis szuka, aki őrült tempóban szaladgált a testvérei elől a szájában lévő apporttal.
Na ő lett a mi Lucánk.
Nagyon kis ügyes kutya volt, a kezdetektől igen jó apportos. Ahogy cseperedett, egyre inkább láttam benne azt a nagyfokú eleganciát amit kerestem egy leendő tenyészkutyában.
Első évében volt egy időszakunk amikor nagyon nem voltunk közös nevezőn, aztán kiderült hogy egy fülbe fúródott toklász rontotta meg jelentősen kapcsolatunkat. Gyógyulása után rendeződtek a dolgaink, azóta nagy a ‘szerelem’.
Az első vadászszezonban már szépen teljesített, a távoli apportokat is kiválóan megoldotta, láttam rajta hogy nagyon érdekli a vadászat. A tenyésztésbe vételhez szükséges feltételeket teljesítette, vadászati alkalmassági vizsgát tett, mindent maximális pontszámmal. A második szezonban ?beérett?, kiválóan dolgozott, Alfonzzal párban szemet gyönyörködtető mutatványokat hajtanak végre rendszeresen.
A vízben van igazán elemében, a partról több métert ?repülve? csobban a vízbe (aminek én annyira nem örülök), a kacsát képes a végtelenségig keresni.
Az idegen kutyákat nem kedveli, de ha pozitív jelzéseket kap akkor hamar képes oldódni.
Vadászaton nem ismer lehetetlent, fáradhatatlanul dolgozik.
Kiállításokon igen szép eredményeket ér el.
2011. január 8.-án megszülettek első kölykei, a Gyurkóvári A alom. Gondoskodó, kiváló anya, a 11 kölyköt szépen felnevelte. Az anyaság pozitív irányba változtatta, még kiegyensúlyozottabb lett.
Remélem sok szép kölyökkel örvendeztet még meg, és további kiállítási sikerekkel leszünk gazdagabbak.

2018 augusztus 08-án a fiatal tölgy végleg maga mellé szólította az addigi életünk egy darabkáját, a mi Lucánkat. Igaz hogy már Vágta mellett pihen a tölgy alatt örökre, de az elmúlt tíz évet amit velünk töltött semmi sem tudja feledtetni. 
Köszönjük hogy a családunk része voltál, majd egyszer talán újra találkozunk egy jobb helyen…
R.I.P. Magasparti Rutinos Luca 2008.06.03.-2018.08.08.

Eredményei:
Hungária Champion
BOG – VII. Fajtacsoport győztes
HFGY/BOB -Hungária Fajtagyőztes
Legszebb magyar fajta I.
Res.CACIB
5 XCAC
7 XRes.CAC
Tenyészszemle: ‘Tenyészthető’ minősítés
Alapvizsga: 116 pont kiválóan megfelelt
VAV vizsga 181/184 pont
Őszi Tenyészvizsga (ÖTV): I díj
Vízi-mezei Vizsga (VMV): II. díj.
Diszpláziaszűrés eredménye: ‘Mentes’ minősítés (HDA)